Home » Bloggarkiv » Deilige bringebærdrops for hele året

Deilige bringebærdrops for hele året

Røde drops

Hva som kvalifiserer til tittelen «Verdens beste godteri«, er et spørsmål som har like mange svar som personer som svarer. Men etter vår mening må et slikt godteri kunne nytes gjennom alle årets høytider og årstider. Bringebærdrops er et slikt godteri, og den deilige smaken av bringebær kan lyse opp enhver grå høstdag eller mørk vinternatt.

Lag dine egne drops med smak av bringebær

Du trenger bare sukker, vann, glukose, eddik og bringebæraroma. Kok vann, glukose, sukker og eddik i ca. 15 minutter, til du får en tykk masse. Tilsett bringebærdråper og hell massen utover en stekeplate eller lignende. NB! Massen er svært varm, og når du skal rulle den, bør du bruke egnet redskap til dette. Når den er rullet sammen til en lang stang, deler du den i passelige biter. Bruker du sirup fremfor glukose, vil dropsene ha lengre holdbarhet.

Hvor mye trenger du av hver ingrediens? Bruk 500 gram sukker, 1 spiseskje glukose, 0,5 teskje eddik og 2 desiliter med vann. Når du arbeider med den varme massen, skal du hele tiden vende kantene inn mot midten. Bruk gjerne bakekniv eller andre redskaper frem til massen er avkjølt nok til at du kan massere den med dine egne hender.

Alle elsker hjemmelagede godterigaver

Et siste tips til framstillingen av dine bringebærdrops: vær rask med å klippe den i biter, da den stivner raskt når massen rulles til tynnere stenger. Klipp til bitene mens du ruller. Fordel dropsene i fine cellofanposer, så har du perfekte gaver til både jul, bursdager og vertinnegaver. Hvem kan vel si nei til en pose med hjemmelagede drops?

Stikkord: