Historier om Galleberg

Litt av hvert om oss i firmaet

En familiebedrift siden 1922

Godteri er noe man i dag finner på kryss av grenser, og du finner mye av de samme typene godteri Taiwan som du gjør i Mexico. De fleste av oss ble sikkert kjent med Nestlé sjokolader etter å ha stiftet bekjentskap med kinder-egg i barndommen. Historien om Galleberg går på mange måter hånd i hånd med hvordan samfunnet i løpet av de siste hundre årene har blitt mer globalisert. Da vi begynte med import av sjokolade for nesten 100 år siden, var det mange i Norge som aldri hadde smakt sjokolade før.

Galleberg introduserte nordmenn for både sjokolade, Tyrkisk Pepper og Fisherman’s Friend, og flere hundre andre smaker. Noen kom for å bli, mens andre forsvant og ble glemt.

Om Galleberg i Tall

Det kan lønne seg å selge Fisherman’s Friend til godtesyke nordmenn. Galleberg har i de siste årene omsatt for rundt 300 millioner kroner, og et driftsresultat som har variert fra 10 til 40 millioner.

Med omtrent 150 ansatte er Galleberg en mellomstor bedrift. Mesteparten av våre ansatte driver med kjøp, salg og kundebehandling, men vi har også noen heldige få som jobber som produkttester. Disse jobbene er så koselige at vi lar dem gå på rundgang, slik at alle får noen uker hver.

Grunnlagt før krigen

Firmaet ble grunnlagt av John Om Galleberg i 1922. Han kom fra en kjøpmannsfamilie, og flere i familien drev med import og salg. Siden John var kjent for sin søthunger, var det få som ble overrasket av at han begynte med import av sjokolade og sukker.

Han hadde teft for søtsaker, og det var derfor ikke så vanskelig for ham å finne verdens beste godteri. Allerede på 30-tallet var de fleste i dagligvarebransjen kjent med Galleberg. Etter andre verdenskrig var han også et av få kjøpmenn som nesten med en gang klarte å drive noenlunde normalt, noe som ga ham et konkurransefortrinn.

En visjon om en søt fremtid

I snart hundre år har Galleberg importert Nestlé sjokolader og Ricola halsdrops til Norge. Vi synes kvalitet er viktig, og vi prøver hele tiden å finne spennende produkter vi tror kan fungere på det norske markedet. Vi tror at nordmenn også i fremtiden vil være glade i produktene våre, og at våre satsinger på litt sunnere godteri vil bli godt mottatt.

Hva om Galleberg skulle satse på helsekost? Vel, man har jo både Nestlé sjokolader og Nestlé barnemat, og Yamaha leverer jo både motorsykler og piano. Vi har ingen planer om å gå så langt, men ser frem til å lansere en rekke søtsaker som er laget av mer naturlige råvarer, med mer fiber og protein. Fremtiden er sunn og søt!